Διεθνή

Περίπου το 60% των Ρώσων δεν διαθέτει αποταμιεύσεις

Περίπου το 60% των ρωσικών οικογενειών δεν διαθέτει αποταμιεύσεις, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το κέντρο “Infom” για λογαριασμό της Τράπεζας της Ρωσίας, επισημαίνει η έγκυρη ρωσική ιστοσελίδα gazeta.ru

Επισημαίνεται ότι το 59% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν αποταμιεύσεις και το ποσοστό αυτό μένει αμετάβλητο τους τρεις τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2016 δεν διέθετε αποταμιεύσεις το 64% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 22% θεωρεί ότι τώρα είναι μια καλή περίοδος για να κάνει κάποιος αποταμίευση, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη. Ωστόσο η τάση για αποταμίευση άρχισε να ενισχύεται αισθητά από τις αρχές του 2017. Τον Φεβρουάριο μάλιστα στο ερώτημα αυτό απαντούσε μόνο το 17%.

Το 57% των ερωτηθέντων, θεωρεί εκτός των άλλων ότι είναι καλύτερο να αποταμιεύεις ή να φυλάς τα χρήματα που περισσεύουν, ενώ το 33% θεωρεί ότι πρέπει να τα διαθέτεις για να αγοράζεις μεγάλα και ακριβά είδη προϊόντων.

Το 40% θεωρεί ότι είναι καλύτερο να έχει τα χρήματα του στην τράπεζα, να τα έχουν σε μετρητά το 26%, και το 20% να έχει χρήματα και στην τράπεζα και σε μετρητά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης