Διεθνή

Πληροφορίες για επίθεση σε δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

To τμήμα των Εμπρικών Επιχειρήσεων του βρετανικού Ναυτικού εξέδωσε σήμερα έκτακτη προειδοποίηση για «απροσδιόριστο» περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Παράλληλα, το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου κάνει λόγο για μια κατάσταση που χρήζει «εξαιρετικής προσοχής» εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης αλλά και στο περιθώριο της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Associated Press επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δύο πετρελαιοφόρα έγιναν στόχος επίθεσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκρήξεις.

Νεότερο τηλεγράφημα του Reuters αναφέρει ότι έχουν εκκενωθεί τα εμπλεκόμενα τάνκερ και το πλήρωμά τους είναι ασφαλές.

«Τόσο η Βρετανία όσο και οι σύμμαχοι της χώρας διερευνούν το περιστατικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου είχαν δεχθεί επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ 4 πλοία, δύο από την Σαουδική Αραβία, ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα από την Νορβηγία. Το επεισόδιο προκάλεσε σφοδρή ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Επίσημα το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης