Διεθνή

Πρώην πράκτορας του FBI αποκαλύπτει: Τα 8 σημάδια που προδίδουν έναν ψεύτη

Ως πράκτορας του FBI για 21 χρόνια, ο Robin Dreeke έμαθε να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος ψεύδεται ή προσπαθεί να τον ξεγελάσει.

 

Σήμερα έχει πια αποσυρθεί, αλλά γράφει βιβλία και δίνει ομιλίες. Σύμφωνα με τον Dreeke, αυτά είναι τα οκτώ σημάδια που προδίδουν ένα ανειλικρινές άτομο.

1. Είναι απόλυτος όταν μιλά, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «πάντα» και «ποτέ»

Οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς τείνουν να χρησιμοποιούν πιο ήπιες εκφράσεις, όπως «συνήθως», «συχνά», «ίσως», «κάποιες φορές», «γενικά».

2. Υπερηφανεύεται υποβαθμίζοντας τα επιτεύγματά του

Εάν για παράδειγμα ένας συνάδελφος προσπαθεί δήθεν να σας εμψυχώσει, λέγοντας ότι θα μπορέσετε να κάνετε κάτι καλύτερα από αυτόν, στην πραγματικότητα ο στόχος του είναι να σας θυμίσει πόσο σπουδαίος είναι, όταν εσείς θα δυσκολεύεστε να το κάνετε.

3. Προσπαθεί να σας ικανοποιήσει κριτικάροντας κοινούς γνωστούς σας

Εάν κάποιος κριτικάρει άτομα που γνωρίζετε και οι δύο, αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να δημιουργήσει έναν δεσμό μαζί σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εκφράσετε και εσείς μία αρνητική άποψη. Εύλογα όμως θα αναρωτηθείτε: Τι λέει για εμένα πίσω από την πλάτη μου;

4. Είναι πολύ αμυντικός

Είναι ένα συχνό χαρακτηριστικό των ανειλικρινών ατόμων. Μπορεί να μετατρέψουν την κριτική σε βάρος τους σε αστείο ή σε μία παράλογη προσβολή. Όταν δέχονται κριτική, παίρνουν παθητικά επιθετική στάση, αλλάζουν το θέμα, διαστρεβλώνουν την «κατηγορία» ή απλά αποσύρονται. Αυτό που κάνουν είναι να ανεβάζουν άμυνες, για να κρατήσουν τις πληροφορίες έξω.

5. Του αρέσει να διαφωνεί

Αυτές οι υπερβολικά παθιασμένες ανταλλαγές επιχειρημάτων που σήμερα μονοπωλούν την πολιτική ζωή αλλά και τον δημόσιο διάλογο σε πολλά μέρη του κόσμου είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό ανειλικρίνειας. Οι χειρότεροι επιτίθενται στους άλλους για τις ιδέες τους, χρησιμοποιούν υπαινιγμούς, «πατάνε» πάνω στους φόβους των άλλων, είναι σαρκαστικοί και απορριπτικοί, αλλάζουν το θέμα και βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους.

6. Μιλά πολύ και λέει λίγα

Αυτό τυπικά δείχνει κάποιον που έχει κάτι να κρύψει ή δεν έχει τίποτα να πει. Για αυτό, προσπαθεί να αντικαταστήσει την ποιότητα με ποσότητα. Εάν χρησιμοποιεί και λέξεις της μόδας, τότε τα σημάδια της ανειλικρίνειας πληθαίνουν.

7. Δεν ξέρει πώς να ζητήσει συγνώμη

Το να ζητήσεις συγνώμη είναι κάτι εύκολο. Είναι όμως σπάνιο για έναν ψεύτη. Το πιθανότερο είναι ότι θα πει: «Συγνώμη, αλλά…». Και μετά θα το γυρίσει σε κάποια κατηγορία.

8. Η γλώσσα του σώματός του μοιάζει άβολη

Όταν σε ένα χαμόγελο, οι άκρες στου στόματος δεν γυρίζουν προς τα πάνω αλλά είναι ίσιες, αυτό μαρτυρά ότι ο άλλος δεν είναι ειλικρινής. Ή εάν το χαμόγελο δεν αλλάζει όλο το πρόσωπο. Εάν κάποιος έχει το κεφάλι του ελαφρά γυρισμένο προς τα πίσω και σε κοιτάζει κάπως από ψηλά και από τη μύτη του, τότε μάλλον λέει ψέματα. Και ενώ οι ειλικρινείς έχουν συνήθως τα μάτια τους ορθάνοιχτα, αυτό δεν ισχύει για όσους ψεύδονται, οι οποίοι τείνουν να καρφώνουν το βλέμμα πάνω σου, χωρίς να κινούν πολύ τα μάτια τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης