Διεθνή

«Ροζ-Γιογκαγκέιτ» στην Ιαπωνία

Νέο «ροζ» σκάνδαλο απειλεί την πολιτική ζωή της Ιαπωνίας, με τον υπουργό Παιδείας να ζητά συγγνώμη καθώς χρησιμοποίησε ένα υπουργικό αυτοκίνητο για να επισκεφθεί ένα στούντιο γιόγκα. Όμως, αρνήθηκε όσα του προσάπτουν ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προσφέρουν «ιδιωτικά μαθήματα… σέξι γιόγκας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun, o υπουργός Παιδείας Γιοσιμάσα Χαγιάσι επισκέφθηκε ένα στούντιο για γιόγκα, στην ακριβή συνοικία Εμπίσου στο Τόκιο, με υπουργικό αυτοκίνητο και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα εκεί.

«Ζητώ συγγνώμη για τη σύγχυση που προκλήθηκε εν μέσω μιας πολιτικά τεταμένης περιόδου» δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι « Με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική, (δεσμεύομαι ότι) θα υπηρετώ τους πολίτες με έναν πιο πειθαρχημένο τρόπο».

Το σκάνδαλο συμπίπτει με τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, που κατηγορείται για δύο σκάνδαλα για ευνοιοκρατία καθώς και για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας.

Υπεύθυνη του στούντιο πρώην πορνοστάρ

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι έπρεπε να διαχωρίσει το ιδιωτικό από το δημόσιο. «Στην περίπτωση αυτή δεν παραφέρθηκα», ανέφερε. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα υπουργικά οχήματα για ιδιωτική χρήση ανάμεσα στις δημόσιες υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, το περιοδικό αναφέρει ότι το στούντιο γιόγκα που επισκέφθηκε ο πολιτικός είναι ένα «ιδιωτικό στούντιο για σέξι γιόγκα». Υπεύθυνη είναι μία πρώην πορνοστάρ που προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα και μασάζ με αιθέρια έλαια.

Αλλά ο Χαγιάσι είπε ότι απλώς έκανε «τακτικά μαθήματα γιόγκα και μασάζ χειρός» γιατί έχουν οφέλη για την υγεία του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης