Διεθνή

Ρωσία: Την επόμενη εβδομάδα, σε 40.000 άτομα οι δοκιμές του εμβολίου «Sputnik V»

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που φέρει την ονομασία «Sputnik V» και έχει ήδη εγκριθεί στη Ρωσία.

Σε αυτές θα συμμετάσχουν 40.000 άτομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, το οποίο και χρηματοδοτεί την παρασκευή του εμβολίου.

Οπως επισήμανε, ότι η Ρωσία προσκάλεσε μεγάλους δυτικούς οργανισμούς για διαβουλεύσεις σχετικές με τη διεξαγωγή των κλινικών αυτών δοκιμών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των κλινικών δοκιμών θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των Ρώσων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ντμίτριεφ είπε ότι όσοι εμβολιάζονται θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ μετά την έγκριση του ο εμβολιασμός του πληθυσμού μπορεί να αρχίσει και θα ξεκινήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου όπως και γενικά του πληθυσμού θα γίνει σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V σε άλλες χώρες (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Ινδία ή Βραζιλία) θα αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης