Διεθνή

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Ξεπέρασαν τις 25.000 οι νεκροί

Ξεπέρασε τις 25.000 ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

 

Σε ομιλία του σήμερα στην πόλη Σανλιούρφα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα ανέρχεται σε 21.848, ενώ πάνω πάνω 80.000 είναι οι τραυματίες.

Στη Συρία, ο αριθμός των νεκρών σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και τους αντάρτες φτάνει τις 3.553. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και άλλα εγκλήματα στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές. Ανέφερε επιπλέον ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια είναι μη κατοικήσιμα στη νότια Τουρκία και ότι οι Αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα τη διαδικασία ανοικοδόμησης. «Έχουμε προγραμματίσει να ξαναχτίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια», είπε και συμπλήρωσε: «Θα αρχίσουμε να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου σε ό,τι αφορά τις λεηλασίες, προηγήθηκε η απόφαση της Αυστρίας να αναστείλει τις επιχειρήσεις διάσωσης λόγω της επιδείνωσης της «κατάστασης ασφαλείας», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της μονάδας. «Υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αποδοκιμάζουν υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν
Αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που βιώνουν τις δραματικές συνέπειες του φονικού σεισμού της περασμένης Δευτέρας βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές του Ερντογάν. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτώνται στο Τwitter, οι πολίτες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες βλέποντας τους αξιωματούχους να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους.

KATHIMERINI.GR

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης