Διεθνή

Σε αυτό το νησί-πράσινη όαση μπορείς να μείνεις δωρεάν για μία εβδομάδα

Ανέκαθεν ήθελες να γράψεις ένα μυθιστόρημα, να σχεδιάσεις μια ιστοσελίδα ή να τελειοποιήσεις την ιδέα μιας εφεύρεσης αλλά ποτέ δεν έβρισκες αρκετό χρόνο ή ενέργεια για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Τώρα μπορείς να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου χάρη στο Ideas Island. Ένα νησάκι-πράσινο παράδεισο της Στοκχόλμης όπου μπορείς να μείνεις δωρεάν για μία εβδομάδα, με μια προϋπόθεση: να έχεις κάποια δημιουργική ιδέα.

Πίσω από αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία βρίσκεται ο Σουηδός Frederik Haren, δημιουργός του μπλογκ The World of Creativity, ο οποίος προσφέρει ελεύθερη διαμονή στο ιδιωτικό νησί του στους πιο δημιουργικούς ανθρώπους του πλανήτη. Οι εκλεκτοί ένοικοί του έχουν την ευκαιρία για μία εβδομάδα -ή και περισσότερο, αν πείσουν τον Haren ότι αξίζει να παρατείνουν τη διαμονή τους- να δουλέψουν την ιδέα τους ενώ, στον ελεύθερο χρόνο τους, απολαμβάνουν την υπέροχη φύση του σκανδιναβικού καλοκαιριού μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους τους (το σπίτι στο νησάκι μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα).

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που βοηθάει κάποιος να κάνει πραγματικότητα την υπέροχη ιδέα του» γράφει στη σχετική ιστοσελίδα. «Ξέρουμε ότι οι πραγματικά καλές ιδέες έρχονται όταν είμαστε απομονωμένοι, χαλαροί, κοντά στη φύση και σε συντονισμό με το σύμπαν». «Το Ideas Island είναι τέλειο για χαλάρωση αλλά και για δράση και εξερεύνηση» σχολιάζει ένας από τους επισκέπτες του, ο Bastian Dohling, προσθέτοντας: «Αυτό το μέρος είναι σαν οξυγόνο του μυαλού, σε εμπνέει να σκεφτείς, να ανταλλάξεις ιδέες και να οραματιστείς το μέλλον».

Φυσικά οι συμμετοχές για το φετινό καλοκαίρι έχουν κλείσει, αλλά δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να υποβάλετε την ιδέα σας και να σταυρώσετε τα δάχτυλά σας για το καλοκαίρι του 2020. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

womantoc.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης