Διεθνή

Σε κλοιό COVID-19 και πάλι η Ευρώπη

Στον ασφυκτικό κλοιό ενός χειμερινού πανδημικού κύματος βρίσκεται η Ευρώπη. Η Λετονία έχει τη δυσάρεστη πρωτιά της εκ νέου επιβολής «καθολικού απαγορευτικού», σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της μετάλλαξης «Δέλτα». «Ζητώ συγγνώμη από τους εμβολιασμένους για τα νέα μέτρα», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κρισγιάνις, τονίζοντας ότι το υγειονομικό σύστημα της χώρας κινδυνεύει. «Μοναδικός δρόμος για να εξέλθουμε από την κρίση είναι ο εμβολιασμός», κατέληξε.

Δυναμική επιστροφή έκανε τις τελευταίες ημέρες η COVID-19 και στη Βρετανία. Η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαίωσε χθες ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, δηλαδή ένα «plan B», παρά τις εκκλήσεις των ειδικών. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Γενικών Ιατρών, καθηγητής Μάρτιν Μάρσαλ, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη των εμβολιασμών είναι ανησυχητική, ιδιαίτερα τη στιγμή που η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια μειώνεται και η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων δεν προχωράει με ταχείς ρυθμούς

Δραματική η κατάσταση στην Πολωνία, καθώς τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 5.000.
Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας και η Πολωνία, καθώς τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 5.000, τα περισσότερα από τον Μάιο. Ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νεντζιέλσκι δήλωσε χθες ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έκρηξη της πανδημίας και προειδοποίησε πως, αν δεν βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον η επιδημιολογική εικόνα, θα επιβληθούν δραστικά μέτρα.

Τέλος, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε χθες ότι όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης, από τους οδοκαθαριστές έως τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, θα πρέπει να εμβολιασθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Αν δεν το κάνουν, θα τεθούν σε αργία.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης