Διεθνή

Τέλος τα εισιτήρια των 10 € από τη Ryanair

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής των καυσίμων η εποχή των χαμηλών ναύλων έχει τελειώσει, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

 

Για πολλά χρόνια τα εισιτήρια των 10 ευρώ αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4, ο ισχυρός άνδρας της Ryanair δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν θα βλέπετε για “πολλά χρόνια” τα πολύ φθηνά ναύλα μας – του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ».

Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων που εκτινάσσει τους αεροπορικούς ναύλους, αυξάνει επίσης τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών, μειώνοντας το εισόδημά τους.

Παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής, ο Μάικλ Ο’ Λίρι θεωρεί ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να ταξιδεύει συχνά. Μάλιστα εκτιμά πως όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα επιλέγουν χαμηλού κόστους εταιρείες όπως η Ryanair και η EasyJet. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα γίνουν πολύ πιο ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά τις τιμές», ανέφερε.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν πιο φθηνά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, η Easyjet, η Vueling και η Wizz Air ήταν μεγάλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair σημείωσε επίσης πως αναμένει ότι ο μέσος ναύλος της low-cost αεροπορικής εταιρείας θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, από περίπου 40 ευρώ πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ έως το 2027.

Με πληροφορίες από BBC

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης