Διεθνή

Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι πιο αγενείς οδηγοί –Η πλήρης λίστα

Συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτου φαίνεται να προτιμούν οι πλέον αγενείς οδηγοί που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

 

 

Η αγενής και πολλές φορές επικίνδυνη συμπεριφορά από μια μερίδα οδηγών παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όμως τι αυτοκίνητα οδηγούν εκείνοι που προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων με τη συμπεριφορά τους;

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα προσπαθεί να δώσει η έρευνα που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία βραχυπρόθεσμης ασφάλισης αυτοκινήτου GoShorty, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία με το δείγμα των οδηγών να φτάνει στα 2.000 άτομα.

Ο κατασκευαστής που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο οι αγενείς και συχνά παράνομοι όσον αφορά στη συμπεριφορά τους οδηγοί είναι η BMW με τα αυτοκίνητα των Βαυαρών να βρίσκονται στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας το 50% των προτιμήσεων.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα αυτοκίνητα της Audi με ποσοστό 28% ενώ η Mercedes είναι η τρίτη στη λίστα εταιρεία συγκεντρώνοντας το 17% των πιο αγενών οδηγών. Η Land Rover είναι ο τέταρτος κατασκευαστής με ποσοστό που φτάνει στο 15%, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει από την Porsche με 11 ποσοστιαίες μονάδες, ως ο τελευταίος κατασκευαστής με διψήφιο ποσοστό. Στον αντίποδα οι πιο ευγενικοί οδηγοί στους βρετανικούς δρόμους θεωρούνται εκείνοι που επιλέγουν μοντέλα της Ford με ποσοστό 21%, με τους οδηγούς KIA να βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 16% και τους οδηγούς των ToyotaNissanVolvo και Skoda να «ισοβαθμούν» στην τρίτη θέση με 15 ποσοστιαίες μονάδες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης