Διεθνή

Τουλάχιστον 71 νεκροί σε ναυάγιο στον Τίγρη

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα υπερφορτωμένο πορθμείο βυθίστηκε στον ποταμό Τίγρη κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ, την κουρδική Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά που δεν ήξεραν κολύμπι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της Μοσούλης, Χουσάμ Χαλίλ.

Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ανασύρουν επιζώντες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασώσει 12 ανθρώπους, πρόσθεσε ο Χαλίλ.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας καταμέτρησε 54 νεκρούς στο ναυάγιο του πλοίου αυτού το οποίο μετέφερε οικογένειες με παιδιά που πήγαιναν σε ένα τουριστικό συγκρότημα στη Μοσούλη», δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είπε, «28 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι».

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών, τουλάχιστον 100», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που βρίσκεται στη Μοσούλη.

«Αυτοί οι άνδρες, αυτές οι γυναίκες και αυτά τα παιδιά», διευκρίνισε διέπλεαν τον ποταμό με κατεύθυνση ψυχαγωγικά πάρκα όπου οι οικογένειες κάνουν παραδοσιακά πικ-νικ για το Νεβρόζ, την κουρδική Πρωτοχρονιά, που είναι αργία σε όλη τη χώρα.

CNN.GR

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης