Διεθνή

Τουρκία : Τιμωρία για τον στρατιωτικό πανηγυρισμό εξετάζει η UEFA

Μπλεξίματα είναι πιθανό να έχει η Τουρκία εξαιτίας του στρατιωτικού πανηγυρισμού των ποδοσφαιριστών της στο ματς με την Αλβανία.

Ο Τοσούν σκόραρε στο φινάλε του αγώνα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με τους παίκτες της γειτονικής χώρας να πανηγυρίζουν με στρατιωτικό χαιρετισμό δείχνοντας την υποστήριξη τους στην εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία.

Στην UEFA όμως είναι αυστηροί με τέτοιους είδους πολιτικά μηνύματα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Απαγορεύει ο κανονισμός την πολιτική και την θρησκεία. Ναι, και θα εξετάσουμε την περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο προκλητικός πανηγυρισμός
Υπενθυμίζεται πως στη νίκη της Τουρκίας με 1-0 επί της Αλβανίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, μετά την επίτευξη του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης οι Τούρκοι διεθνείς πήγαν στην εξέδρα μετά το τέλος του αγώνα, παρατάχθηκαν μπροστά από τους οπαδούς τους και χαιρέτησαν στρατιωτικά.

Ο προκλητικός αυτός πανηγυρισμός των παικτών της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας παραπέμπει φυσικά στην πολεμική εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ οι παίκτες είχαν μεταβεί στα αποδυτήρια, έβγαλαν φωτογραφία χαιρετώντας και πάλι στρατιωτικά. Η σχετική φωτογραφία «ανέβηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τουρκικής ομάδας, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης