Διεθνή

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια «σχετικά μεγάλη εισβολή» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πρώτη επίσημη παραδοχή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας για καταδρομική επιδρομή με άρματα εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οπως μετέδωσε το Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο σήμερα το πρωί, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισβολή που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα από την έναρξη των εχθροπραξιών, στις 7 Οκτωβρίου.  Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα δήλωσε ο Νετανιάχου σε χτεσινοβραδινό διάγγελμά του προς τον Ισραηλινό λαό, εξομοιώνοντας τη Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος ISIS.

 

Στο πλαίσιο αυτή της προετοιμασίας, ισραηλινά άρματα μάχης έκαναν περιορισμένες δοκιμές εφόδου στη Λωρίδα ενώ εντάθηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και, μάλιστα, στη νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει οι Παλαιστίνιοι από το βορρά για να προστατευτούν… Στους 6.500 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Γάζα.

Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Εμιράτα και Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησαν άμεση κατάπαυση πυρός, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Απειλείται επέκταση του πολέμου στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο και σε άλλα μέτωπα, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι. Το Ισραήλ οφείλει να υπερασπιστεί τους πολίτες του και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τους αθώους αμάχους, επόμενο βήμα πρέπει να είναι η λύση των δύο κρατών, δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν. Ακύρωσε το ταξίδι στο Ισραήλ ο Τ. Ερντογάν και είπε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά απελευθερωτική ομάδα.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης