Διεθνή

Τραμπ: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί – Έκανε λόγο για ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Των απόψεών του, σύμφωνα με τις οποίες ο κορωνοϊός θα «εξαφανιστεί» στο τέλος, υπεραμύνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

«Στο τέλος θα έχω δίκιο. Ξέρετε, έχω πει: “Θα εξαφανιστεί”. Θα συνεχίσω να το λέω», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday. «Θα εξαφανιστεί και θα έχω δίκιο», επέμεινε.

Περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν στη χώρα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση σήμερα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, «πολλές από αυτές τις περιπτώσεις (τις νέες) είναι νέοι που θα θεραπεύονται σε μία ημέρα».

«Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (…). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα», σημείωσε, εξηγώντας την ανομοιότητα με τους αριθμούς στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε, με τον αριθμό των τεστ. «Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ. Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ποσοστό θνητότητας, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως το χαμηλότερο παγκοσμίως», κάτι που αμφισβητούν ειδικοί.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητήσει τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, την ώρα που πολλές πόλεις και πολιτείες την έχουν καταστήσει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, είπε: «Όχι, θέλω οι πολίτες να έχουν κάποια ελευθερία (…) και δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση ότι εάν όλος ο κόσμος φορέσει μάσκα, όλα θα εξαφανιστούν».

Εξάλλου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε πρόσφατη δημοσκόπηση όπου εμφανίζεται να υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

«Καταρχάς, δεν χάνω, διότι πρόκειται για ψεύτικες δημοσκοπήσεις» διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κρις Ουάλας σχετικά με μια δημοσκόπηση στην οποία ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 8%, 49% έναντι 41%.

«Ο Μπάιντεν είναι ανίκανος να βάλει στη σειρά δύο προτάσεις», είπε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον του αντιπάλου του, ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν θεωρεί τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές «ξεμωραμένο», απάντησε: «Δεν θέλω να το πω αυτό, θα έλεγα ότι δεν είναι ικανός για να γίνει πρόεδρος. Για να γίνει κανείς πρόεδρος, πρέπει να είναι ατσίδας, να είναι σκληρός και πολλά άλλα πράγματα. Δεν βγαίνει καν από το υπόγειό του».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κλεισμένος στην κατοικία του στην πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Fox News που καταδεικνύει πως οι ψηφοφόροι τον θεωρούν λιγότερο «ικανό» σε σύγκριση με τον Μπάιντεν. Είπε μάλιστα ότι αυτό το θέμα θα λυθεί με ένα τεστ IQ στο οποίο θα υποβληθούν οι δύο υποψήφιοι.

«Ας κάνουμε ένα τεστ. Ας κάνουμε ένα τεστ τώρα. Να κάτσουμε ο Τζο και εγώ και να κάνουμε ένα τεστ», πρότεινε ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου θα αναμετρηθεί στις κάλπες με τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα.

Μια άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα και διεξήχθη από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και την εφημερίδα Washington Post, καταγράφει μεγαλύτερο προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ στην πρόθεση ψήφου, με 55% έναντι 40%.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης