Διεθνή

Τρόμος στη Βαρκελώνη: 13 νεκροί, 100 τραυματίες, οι τρεις Έλληνες

Η σκιά της τρομοκρατίας κάλυψε τον ουρανό την Ευρώπη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Βαρκελώνης, η οποία θρηνεί για την απώλεια 13 ανθρώπων, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καταλανικές αρχές.

Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε στον μεγάλο πεζόδρομο Las Ramplas στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας. Ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.  Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί από τις ισπανικές αρχές αν πράγματι ήταν μία οργανωμένη επίθεση από τους τζιχαντιστές, ή αν έδρασε μόνος του ο οδηγός, με ή χωρίς συνεργάτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.

Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε και εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης