Διεθνή

Χάος στην Αμερική. Πληροφορίες για 4 νεκρούς

Σκηνές χάους και εικόνες χωρίς προηγούμενο εξελίχθηκαν στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων προκειμένου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τον όχλο από το Καπιτώλιο, ενώ επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον.

Το Κογκρέσο ανέστειλε τη συνεδρίαση, ενώ σε εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίστηκαν άνδρες των αρχών να έχουν τραβήξει όπλα και να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους εισβολείς διαδηλωτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκα που τραυματίστηκε από πυροβολισμό μέσα στο Καπιτώλιο έχασε τη ζωή της.

Η αστυνομία εκκένωσε τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν και κατέλαβαν αίθουσες του Κογκρέσου. Ένας από τους διαδηλωτές που είχε εισβάλλει στη Γερουσία φώναξε: «Ο Τραμπ είναι ο νικητής των εκλογών», ενώ κάποιοι ήρθαν σε συγκρούσεις σώμα με σώμα με τους άνδρες ασφαλείας.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 4 ώρες προκειμένου να καταφέρουν οι αρχές να εκκενώσουν το κτίριο από τους εισβολείς.

Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, όπως πολλά άλλωστε στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, το Twitter μπλόκαρε για 12 ώρες τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να μην ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι 4 οι νεκροί κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο. Μία γυναίκα, η οποία πυροβολήθηκε από αστυνομικό και τρεις ακόμα που είχαν τραυματιστεί και κατέληξαν σε νοσοκομείο.

Οσον αφορά τη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο και ήταν φανατική οπαδός του Τραμπ. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε έχει διεταχθή ανεξάρτητη έρευνα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης