Διεθνή Ροή

Χαμός σε τσίρκο της Ρωσίας: Δύο ελέφαντες μονομάχησαν και σκόρπισαν τον τρόμο στον κόσμο

Ξέφυγε η κατάσταση σε τσίρκο στο Καζάν της Ρωσίας όταν δύο ελέφαντες μονομάχησαν μεταξύ τους και βγήκαν εκτός αρένας, φτάνοντας μια ανάσα από τους θεατές που κάθονταν στις πρώτες θέσεις.

Οι δύο θηλυκές γιγάντιες ελεφαντίνες από την Ινδία, η Τζένη και η Μάγκντα ξέφυγαν από το «νούμερό» τους και συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η Μάγκντα να πέσει κάτω και η Τζένη να προσπαθεί  να της επιβληθεί και να την ωθεί εκτός αρένας. Οι δύο ελεφαντίνες βρέθηκαν πολύ κοντά στους θεατές των πρώτων θέσεων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέξει πανικόβλητος εκτός του συγκροτήματος, το οποίο κοστολογείται στα 11 εκ. ευρώ.

Οι εκπαιδευτές προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον έναν ελέφαντα από τον άλλον και κάποια στιγμή ακούστηκε «οι ελέφαντες τρελάθηκαν».

Ο διευθυντής του τσίρκου Ramil Sharifullin επεσήμανε πάντως ότι «κανείς δεν τραυματίστηκε», ενώ και το προσωπικό αρνήθηκε ότι οι θεατές κινδύνευσαν. Βέβαια μία μητέρα που πήρε άρων-άρων το παιδί της, είπε πως «υπήρχε πανικός, ήταν πολύ κοντά μας. Σπεύσαμε αμέσως να βγούμε από το τσίρκο. Το ίδιο έκαναν και όσοι καθόντουσαν στις μπροστινές σειρές».

Ο εκπρόσωπος του τσίρκου δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ελέφαντες δεν τραυματίστηκαν ύστερα από τη φιλονικία που είχαν, ενώ υποστήριξε πως είχαν μία σύγκρουση και πριν από πέντε χρόνια. Επίσης πρόσθεσε πως η πανδημία και η έλλειψη επικοινωνίας με τους θεατές έχουν επηρεάσει τα ζώα.

«Η Τζένη και η Μάγκντα είναι επί του παρόντος ήρεμες, έχουν φάει καλά και βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση… Ζητάμε συγνώμη για αυτό που συνέβη» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τσίρκου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αν και οι φιλοζωικές συνεχώς φωνάζουν πως «τα ζώα τρελαίνονται που είναι περιορισμένα σε κλουβιά. Υποφέρουν και στη συνέχεια αναγκάζονται να παίξουν για τη διασκέδαση του κοινού. Είναι τερατώδες να κάνεις τα άγρια ζώα να χορεύουν βαλς ή να οδηγούν μοτοσικλέτα».

Τώρα αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο υπήρξε αυτή η φιλονικία, οι άνθρωποι του τσίρκου ανέφεραν πως έγινε από ζήλια για το ποια θα έχει την προσοχή του εκπαιδευτή.

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης