Διεθνή

Ως «σοκαριστικά» περιέγραψε ιστορικός τα όσα αντίκρισε κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο ναυάγιο του Τιτανικού. Το πλοίο ναυάγησε πριν από 100 και πλέον χρόνια, συμπαρασύροντας στο θάνατο περισσότερους από 1.500 από τους 2.200 επιβάτες του.

Ομάδα επιστημόνων έκανε την πρώτη κατάδυση – εδώ και 15 χρόνια – στο σημείο όπου παραμένει το κουφάρι του πλοίου και τα στοιχεία που συνέλεξε προκάλεσαν ανησυχία.

Το ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον Ατλαντικό και όπως φάνηκε η κατάστασή του χειροτερεύει ταχύτατα και ορισμένα από τα κομμάτια του έχουν ήδη χαθεί στη θάλασσα.

Η μεγαλύτερη διάβρωσηπαρατηρήθηκε στα γραφεία των αξιωματικών και ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα όσων λατρεύουν το πλοίο, η μπανιέρα του καπετάνιου, έχει εξαφανιστεί.

Ο ιστορικός Parks Stephenson, ειδικός σε θέματα που άπτονται του ναυαγίου και μέλος της ερευνητικής ομάδας, έκανε λόγο για «σοκαριστικές» εικόνες.

«Το κατάστρωμα σε εκείνη την πλευρά (σ.σ. που είναι τα γραφεία των αξιωματικών) καταρρέει, παίρνοντας μαζί του και δωμάτια. Και αυτή η διάβρωση θα συνεχίσει να προχωρά».

Ο ίδιος πρόβλεψε ότι το επόμενο κομμάτι του ιστορικού ναυαγίου που αναμένεται να καταστραφεί είναι η κεκλιμένη οροφή του καθιστικού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης