Ελλάδα Ροή

«Έπεσαν» υπογραφές για το μονοπάτι στον Πηνειό

Την υπογραφή του στην έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης ύψους 438.380 ευρώ, έβαλε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θάνος Αδαμόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr για το έργο της ανάδειξης του μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή της Τερψιθέας.

Το έργο, που γίνεται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφορά σε επεμβάσεις στο βόρειο άκρο του αναδασμού, όπου υπάρχει αγροτικός δρόμος και σε μια έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας στα δυτικά στην παραποτάμια περιοχή. Στόχος της διαμόρφωσης είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ενδιάμεση, μια «λωρίδα» αναψυχής ανάμεσα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και στα πρανή της κοίτης του Πηνειού. Αυτή η ενδιάμεση ζώνη θα φέρει όλες τις αναγκαίες κατασκευές για να λειτουργεί ως άξονας περιήγησης, ξεκούρασης και αθλητισμού.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, μήκους περίπου 1.000 μ. και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του. Ο διάδρομος αυτός θα διαμορφωθεί στον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται στο βόρειο όριο του αναδασμού και θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης με τα πόδια και με το ποδήλατο. Επίσης κατασκευάζονται νέος φωτισμός και αρδευτικές -κηποτεχνικές εργασίες πρασίνου.

Larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης