Ελλάδα

Έως την Κυριακή η διορία για τους άνω των 60

Την προσεχή Κυριακή 16 Ιανουαρίου εκπνέει η διορία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών στη χώρα μας. Από την επομένη, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα ξεκινήσει η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου που ανέρχεται σε 100 ευρώ μηνιαίως.

 

Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προς το παρόν εμβολιασμένοι έναντι του SARS-CoV-2 είναι περισσότεροι από το 90% των ατόμων άνω των 60 ετών, ενώ από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα περίπου 180.000 πολίτες ηλικίας άνω των 60 είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν προγραμματίσει ραντεβού.

Παράλληλα, έως την 31η Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες από τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση προκειμένου να παραμείνουν σε ισχύ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους. Πρόκειται για 440.000 δικαιούχους που από την 1η Φεβρουαρίου εάν δεν κάνουν την αναμνηστική δόση θα έχουν τους περιορισμούς των μη εμβολιασμένων. Εως τώρα το 92,3% των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης άνω των 60 ετών και το 75,2% των δικαιούχων κάτω των 60 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης