Ελλάδα Ροή

Αλλάζει ο Πλαταμώνας. Ανοιξιάτικες εικόνες και βίντεο

Φωτ. Larissanet.gr

Η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων έφερε και αλλαγή στη διάθεση των πολιτών που αποφάσισαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να επισκεφτούν τον Πλαταμώνα.  Όλοι τους είδαν πως ο Πλαταμώνας βρίσκεται εν μέσω εργασιών για την μεγάλη μεταμόρφωσή του. Πλεούμενοι γερανοί και σκαπτικά μηχανήματα βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα αλλάξει το παραλιακό μέτωπό του σε μεγάλο βαθμό. Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή επτά 7 υποθαλάσσιων κυματοθραυστών, μήκους 90 μ. ο καθένας, σε απόσταση περίπου 85 μέτρων από την ακτή και επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 1.150 μ. Το έργο θα εκτείνεται από τον βόρειο βραχίονα του λιμανιού του Πλαταμώνα έως τη θέση «Φλοίσβος» και το τελικό πλάτος της ακτής θα ξεπεράσει τα 12 μέτρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η κατασκευή θα διαρκέσει 18 μήνες πλην όμως, με παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου, οι εργασίες θα διακοπούν μεταξύ 15 Μαΐου 2021 και 15 Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά μήκος της περιοχής υλοποίησης του έργου.

Είναι όπως λένε οι αρμόδιοι, ένα τεχνικό έργο, που θα προστατεύσει την ακτή της κωμόπολης του Πλαταμώνα από τις συνεχείς διαβρώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης