Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη των γιατρών για το θάνατο 13χρονης μαθήτριας

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα- Αναβολή για τις 10 Νοεμβρίου 2023 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) στις 19 Ιανουαρίου του 2019. Κατηγορούμενοι σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια ήταν τρεις γιατροί που τότε εργάζονταν στα Γενικά Νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας. Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης λόγω ασθένειας ενός εκ των τριών κατηγορουμένων.

 

 

Στο δικαστήριο ήταν και η οικογένεια της 13χρονης κοπέλας που άφησε την τελευταία της πνοή στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΓΝΛ  όπου είχε διακομισθεί από το Νοσοκομείο Λαμίας με έντονο πόνο στην κοιλιά το απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου.

Ο πονόκοιλος και η διακομιδή στο ΓΝΛ

Το ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου, η 13χρονη μαθήτρια της Β γυμνασίου θα νιώσει έντονους πόνους στη κοιλιά και στις 5.30 π.μ. θα εισαχθεί στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Το τι ακολούθησε περιγράφεται αναλυτικά σε ανακοίνωση του ΓΝΛ το οποίο είχε διατάξει τότε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό:

«Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.»

Η αιτία θανάτου

Τις επόμενες ημέρες έγινε γνωστή και η αιτία θανάτου του 13χρονου κοριτσιού μετά την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσία δύο πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια. Όπως είχε δηλώσει τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο  ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης,  η αιτία θανάτου ήταν η «καθολική διάχυτη περιτονίτιδα οφειλόμενη σε ρήξη σπλάχνου».

Για τον θάνατο της κόρης τους, οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του ΓΝΛ και του Νοσοκομείου της Λαμίας με την ποινική δίωξη να ασκείται ύστερα από προκαταρκτική έρευνα σε τρεις γιατρούς, τον Φεβρουάριο του 2021.

Η προγραμματισμένη για σήμερα όμως δίκη αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου του 2023.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης