Ελλάδα Ροή

Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Αττική

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στην Αττική από αύριο έως το τέλος του μήνα, μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, εξείδικευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο θα ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην περιφέρεια Αττικής, τα οποία θα αφορούν – όπως είπε- και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων.

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και για τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00.
  • Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο SMS, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας τόνισε πως δεν απαγορεύονται, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (να γίνονται με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας).
  • Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας, για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Για τους φοιτητές ισχύει η μετακίνηση από τον τόπο μόνιμης διαμονής στη σχολή, ενώ επιτρέπεται και η μετακίνηση για αγροτική συγκομιδή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.
  • Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
  • Για τις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
  • Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν με πληρότητα 65%, ενώ τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε πως στις δημόσιες υπηρεσίες, προτείνεται τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης