Ελλάδα

Ανοίγει στη Λάρισα το Ρώσικο σούπερ μάρκετ MERE

To πρώτο super market MERE στην ελληνική αγορά ανοίγει το Σάββατο στη Λάρισα και την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να εγκαινιάσει δραστηριότητα ένα ακόμη κατάστημα στην Τρίπολη. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του Euro2day.gr για τα σχέδια της ρωσικής Svetofor, της μεγαλύτερης αλυσίδας discount στη Ρωσία, που αναπτύσσει ο όμιλος Torgservis με το σήμα MERE στην Ευρώπη.

Η επίμαχη ημερομηνία για τα εγκαίνια των πρώτων καταστημάτων MERE στην τοπική αγορά άλλαξε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από το επιτελείο της αλυσίδας, που κινεί τα νήματα από τη Μόσχα. Εξάλλου και η στελέχωση των υπευθύνων των κατά τόπους καταστημάτων έγινε από υποψήφιους με γνώση της ρωσικής γλώσσας, προκειμένου να διευκολύνεται η συνεννόηση με το ρωσικό management.

Κάποιες πηγές ανέφεραν ότι τα εγκαίνια στην Τρίπολη είχαν προγραμματιστεί για χθες αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν. Αλλά και οι Λαρισαίοι που περίμεναν άνοιγμα του τοπικού καταστήματος αμέσως μετά το Πάσχα δεν έχουν νέα. Οι προκλήσεις της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος.

Ταυτόχρονα όμως το γεγονός ότι ο έλεγχος όλων των διαδικασιών γίνεται από την ομάδα της πολυεθνικής στη ρωσική πρωτεύουσα φαίνεται να δημιουργεί κενά στην επικοινωνία της με το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει τιμές τουλάχιστον 30% χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό και απευθύνεται σε κυνηγούς τιμών (price hunters), καταναλωτές που δεν θέλουν να πληρώνουν υπερβολικά για μάρκετινγκ, όμορφα σχεδιασμένα και διακοσμημένα ράφια, καθώς και επιχειρηματίες της μικρής λιανικής και της ho.re.ca.

Σήμερα η MERE ήδη έχει ανεβάσει ταμπέλες στα πρώτα σημεία που αναμένεται να ανοίξει στην Ελλάδα και αναζητά διευθυντές για καταστήματα σε Κόρινθο και Αγρίνιο. Έτσι, ενώ Τρίπολη και Λάρισα φέρονται να είναι οι πρώτες πόλεις που θα αποκτήσουν κατάστημα MERE, ήδη γίνονται προετοιμασίες για τα επόμενα καταστήματα που θα ανοίξουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες σε Κόρινθο και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε 2-3 εβδομάδες -εάν τηρηθούν οι προθεσμίες- ενώ λίγο αργότερα προβλέπεται άνοιγμα και στο Αγρίνιο.

Η Λάρισα

Το Larissanet.gr είχε σημειώσει από τις 16 Απριλίου 2021, ότι το Ρώσικο σούπερ μάρκετ Mere τοποθέτησε την πινακίδα του σε κατάστημα της πόλης. Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται κάθετα στην οδό Λαγού λίγο πριν τη ΔΕΥΑΛ, στο παρελθόν στέγασε καταστήματα του Μαρινόπουλου αλλά και του Αρβανιτίδη. Τα τελευταία χρόνια είναι κλειστό όμως έχουν ήδη ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το νέο αυτό κατάστημα.

Η ρωσική αλυσίδα υπόσχεται τιμές 20-40% χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό, και αυτό θα το πετύχει χρεώνοντας 17% επί της τιμής που θα αγοράζει από τους προμηθευτές, ενώ όπως αναφέρει το λιανεμπορικό δίκτυο Svetofor, στην ιδιοκτησία του οποίου είναι το εμπορικό σήμα MERE, εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχθεί και από τη συσκευασία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης