Ελλάδα

Αποκαθίστανται ζημιές σε δρόμους της Καρδίτσας

Σε αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας 450.000,00 € (με ΦΠΑ) με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000 χλμ. του οποίου η συντήρηση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στα ακόλουθα σημεία:

α) στο τμήμα της οδού Φαναρίου από τον Ι/Κ Περιφερειακού προς Μουζάκι,

β) στην οδό Ταυρωπού,

γ) καθώς και σε άλλες θέσεις του οδικού κυκλώματος της Π.Ε. Καρδίτσας αρμοδιότητας της Υπηρεσίας  που θα υποδειχθούν στον ανάδοχο του έργου. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

 

– Γενικές εκσκαφές καθώς και καθαρισμούς τάφρων.

– Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

– Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.

– Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.

– Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.

– Εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.

– Εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης