Ελλάδα Ροή

Απόβαση Πολωνών στη… Βελίκα!!!

Με γνώριμους επισκέπτες θα στηριχθεί όπως φαίνεται και φέτος μεγάλο μέρος του τουρισμού στα παράλια της Λάρισας και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Πολωνούς.

Η αγορά της Πολωνίας την τελευταία 20ετία αποδεικνύεται πρόσφορη για συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής και αυτή η σχέση δείχνει ακλόνητη και εν μέσω κορωνοϊού.

Ήδη οι πρώτες συμφωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Larissanet.gr, με γκρουπ από την Πολωνία έχουν κλειστεί και από τα τέλη Ιουνίου, όταν θα κλείσει η σχολική χρονιά, αναμένεται ο μεγάλος όγκος των τουριστών. Ωστόσο μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των επισκεπτών μέχρι τότε.

Το θετικό σύμφωνα με τους επαγγελματίες είναι το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες της πανδημίας και της διαχείρισής της από πολύ νωρίς.

Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατάλληλα και να μην χάσουν χρόνο από την σεζόν που είναι πολύτιμος.

Αυτό συνέβη πέρυσι όταν όλα ήταν πρωτόγνωρα με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρόνος που ήταν… χρήμα.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι ξένοι τουρίστες που στηρίζουν τα παράλια της Λάρισας. Μεγάλος αριθμός από τις πόλεις της Θεσσαλίας ανακαλύπτουν την γαλήνη που αναζητούν στα παράλια της ΠΕ Λάρισας.

Ο κόμβος

Σε μόνιμο πρόβλημα εξελίσσεται για την ΠΕ Λάρισας, η πρόσβαση των τουριστών που έρχονται από τη βόρεια Ελλάδα και θέλουν να κατευθυνθούν στα παράλια του Δήμου Τεμπών και Αγιάς. Αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που κατασκευάστηκαν οι σήραγγες των Τεμπών και δεν έχει ολοκληρωθεί ο κόμβος στο ύψος του Πυργετού που αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής.

Το θέμα ήρθε πρόσφατα πάλι στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος και μέσα από αυτήν έγινε γνωστό το «αδιέξοδο» στο οποίο έχει περιέλθει άλλη μια φορά η κατάσταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό η εταιρεία ζητάει την τοποθέτηση των διοδίων στην παλιά τους θέση δηλαδή στην είσοδο της κοιλάδα των Τεμπών καθώς «η μεταφορά της μετεγκατάστασης του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, βάσει της Συμφωνίας Τροποποίησης των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης».

Κάτι τέτοιο όμως βρίσκει αντίθετο το Δήμο Τεμπών και τονίζεται πως πρέπει να εξεταστεί κι άλλη λύση.

Ξεκίνησε η σαιζόν

Με το σύνθημα «ανοίγουμε πανιά» και με τις πρώτες πτήσεις τουριστών να καταφθάνουν στη Ρόδο, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη, ξεκίνησε επισήμως προ ημερών η νέα τουριστική σεζόν.

Φέτος πέραν των προσδοκιών για ενίσχυση των τουριστικών μεγεθών, το κεφάλαιο «ασφάλεια» απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Κι αυτό διότι αμφότεροι γνωρίζουν, πως η όποια επιτυχία του τουρισμού θα βασιστεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που όμως εύκολα μπορούν να επηρεαστούν από ένα ξαφνικό επιδημιολογικό γεγονός (π.χ. ξαφνικό lockdown σε έναν δημοφιλή προορισμό).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στην ειδική εκδήλωση για το άνοιγμα του τουρισμού, στο Σούνιο, το στοίχημα για το 2021 δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά και η ασφάλεια στο μέτωπο του Covid-19, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης, έχουν επικαιροποιηθεί και θα εφαρμοστούν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ξενοδοχεία, πλαζ, λεωφορεία, ξεναγήσεις, μουσεία, yachting και εστίαση.

Η χώρα, είπε ο υπουργός Τουρισμού, ανοίγει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πέντε βασικών σημείων άμυνας και συγκεκριμένα με:

*Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα: Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test έως και 72 ώρες πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον Covid-19 και ενεργοποίηση του Green Pass από 1 Ιουνίου.

*Λειτουργία του Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας με rapid test.

*Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας. Ήδη, έχει καταρτιστεί χάρτης σε 35 σημεία ξενοδοχείων απομόνωσης σε 35 σημεία της χώρας, έπειτα από νέα ανάλυση επί τη βάσει των πυλών εισόδου και της απομόνωσης που μπορεί να γίνεται κατευθείαν.

*Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό.

*Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης