Ελλάδα

Αφαίρεση διπλώματος για κάπνισμα στο αυτοκίνητο. Τσουχτερά πρόστιμα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Το Νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα για όσους καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, με τα ποσά να φτάνουν έως και 200 ευρώ για τους καπνίζοντες και 500 ευρώ για τον καταστηματάρχη. Επιπρόσθετα επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προϊόντων καπνού που ισχύει για τους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων.

Ο Νόμος είναι αυστηρός για όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτόν με ένα μήνα χωρίς δίπλωμα θα τιμωρούνται -εκτός από το χρηματικό πρόστιμο- όσοι οδηγοί Ι.Χ, Ταξί, λεωφορείων όλων των οχημάτων Ιδιωτικής ή Δημοσίας χρήσης, που καπνίζουν στην καμπίνα επιβατών, ενώ υπάρχει ανήλικο παιδί έως 12 ετών. Σημειώστε πως το δίπλωμα θα το χάνει ο οδηγός, ακόμα και όταν δεν καπνίζει ο ίδιος, αλλά κάποιος από τους επιβάτες

Σε ότι αφορά το πρόστιμο, αυτό θα ανέρχεται στα 1.500€ είτε ο παραβάτης είναι οδηγός, είτε επιβάτης και στις 3.000€ αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης.

Τα πρόστιμα θα τα επιβάλλουν οι τροχονόμοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης