Ελλάδα

Γ. Οικονόμου: «Κάθε μέρα να είναι ένα βήμα υπέρ της ισότητας»

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε διαδικτυακά με γυναίκες από τη Φθιώτιδα  στο πλαίσιο του σεμιναρίου “Γυναίκες της Υπαίθρου σε Δράση: Το πρόγραμμα LEADER και η Ομάδα Τοπικής Δράσης ΟΑΣΕ, εμψυχωτές Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών των Γυναικών στην ελληνική περιφέρεια”.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει η γυναίκα στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. «Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα, έδωσαν και δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες αυτής της περιόδου στο σπίτι, στην εργασία, στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές σχέσεις»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε και για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού αλλά και για το κίνημα #METOO το οποίο βοήθησε τις γυναίκες  να διώξουν τα μαύρα σύννεφα του φόβου και να μιλήσουν ανοιχτά για τις τραυματικές τους εμπειρίες. «Οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Για πολλές, το σπίτι, μετατράπηκε σε κολαστήριο και οι ίδιες αναγκάζονται να εγκλωβίζονται μαζί με τους κακοποιητές τους».

Ειδική αναφορά από τον κ. Οικονόμου έγινε στις  γυναίκες της Φθιώτιδας:  «Οι συντοπίτισσες μου έχουν αποδείξει πως δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα αναλαμβάνοντας πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ενισχύοντας την τοπική οικονομία και κρατώντας ζωντανό τον τόπο μας». Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε την πρόθεσή του για μία σύγχρονη κοινωνική πολιτική που δεν θα βασίζεται στη διανομή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ευκολότερη πρόσβαση της γυναίκας σε αυτές.

Στα προγράμματα LEADER έχουν ενταχθεί σε όλη την Ελλάδα περί τις 3000 επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Μικρή Βιοτεχνία, στις Οικοτεχνίες αλλά και έργα δημοσίου χαρακτήρα. «Το γεγονός αυτό, δείχνει την ζωντάνια, την δυναμική και την δημιουργικότητα της περιοχής. Δείχνει την θέληση των γυναικών για δουλειά και προκοπή. Δείχνει την επιμονή των τριών Δημάρχων (Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Λαμίας) και της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΟΑΣΕ, για να κινητοποιήσουν το επιχειρηματικό δυναμικό να αξιοποιήσουν τους πόρους του προγράμματος LEADER.», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Με την ευχή η ελληνική ύπαιθρος να παραμείνει ζωντανή και δημιουργική ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ευχήθηκε χρόνια πολλά στις γυναίκες «Με την ελπίδα ότι κάθε ημέρα θα είναι και ένα βήμα υπέρ της ισότητας» είπε χαρακτηριστικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης