Ελλάδα

Δραματική μείωση αφίξεων αναμένεται στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το έτσι κι αλλιώς αναξιοποίητο και “καθηλωμένο”αεροδρόμιο της Αγχιάλου, θα παραμείνει στο τέλμα, αυτή τη φορά … λόγω κορωνοϊού. Το ίδιο τελματωμένες θα παραμείνουν και οι κρατήσεις, στα ξενοδοχεία. Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο έχουν μεταφέρει την έναρξη τους στον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Θέκλας Καμένου που διακινεί στη Μαγνησία μεγάλο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού:
Easy Jet : 01/08 – 26/09
Austrian Airlines Q 01/08 – 19/09
Condor : 25/07 – 24/10
Transavia: Εξετάζει την έναρξη πτήσεων μέσα Αυγούστου.
Transavia France : ‘Αγνωστο αν θα ξεκινήσουν πτήσεις.
Enter Air : ‘Ισως απο 01/08 – αλλά οι πληρότητες είναι κάτω του 15% για τον Αύγουστο.
Το μόνο θετικό είναι οι περισσότερες εταιρίες έχουν ξεκινήσει να πουλάνe εισιτήρια για το 2021 (Easy Jet αλλά και οι tour operators).

Όπως τονίζει η ίδια υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία στα media ότι ο τουρισμός θα ξεκινήσει, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
-Τα περιφερειακά αεροδρόμια λένε ξεκινούν απο 01.07. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν όλες οι προγραμματισμένες απο πέρυσι πτήσεις, και σαφέστατα δεν σημαίνει ότι θα έχουν τουρίστες μέσα σε αυτές.
– Το ότι  ανοίγουμε τα σύνορα μας και τους επιτρέπουμε να έρθουν δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα συμβαίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες,όπως Ισραήλ, Βουλγαρία κα.
-Στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη συζήτηση αν φέτος θα πρέπει οι πολίτες της κάθε χώρας να ταξιδέψουν εκτός αυτής. Οι λόγοι πολλοί και κυρίως υγειας αλλά και στήριξη των οικονομιών των χωρών τους.
-Οι διακοπές στο μυαλό πολλών έχουν ήδη μεταφερθεί για το 2021. Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν αλλάξει την οδηγία προς τους πολίτες τους για ‘Μη Αναγκαία ταξίδια”, πχ. Αγγλία..
-Ο ελληνικός τουρισμός (εσωτερικός) φαίνεται ότι θα συρρικνωθεί στον μήνα Αύγουστο. Δεν σώζεται καμία σαιζόν 5-6 μηνών – κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες – με 1 μήνα σχετικής δουλειάς. Εξάλλου δεν υπάρχουν άδειες για πολλούς, τα σχολεία τελειώνουν αργά και ξεκινούν νωρίς, και η 3η ηλικία (εκδρομές ΚΑΠΗ κλπ) δεν θα ταξιδέψουν λόγω του ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό…ούτε κατά διάνοια.
-Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα δεν έχουν καν πιά την δυνατότητα να λειτουργούν δεδομένου ότι έχουν μηδενικές εισπράξεις για τουλάχιστον 4 μήνες.
-Ο μηχανισμός στήριξης μέσω τραπεζών απλά δεν υπάρχει για τους περισσότερους. Υπάρχει αγωνία για την χορήγηση δανείου όχι για κάποια επένδυση ή αναβάθμιση του προϊόντος…αλλά για την επιβίωση οικογενειών και επιχειρήσεων.

– Ο τουρισμός βρίσκεται σε pause. Και θα παραμείνει σε αυτό το mode μέχρι το 2021.

e-thessalia.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης