Ελλάδα

Δωρεά υγειονομικού υλικού στον Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», δώρισαν υγειονομικό υλικό στο Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, “ΙΟΝΙΣ”.

Ειδικότερα δόθηκαν, 7.000 χειρουργικές μάσκες και 2.000 γάντια μιας χρήσεως  για τους φιλοξενούμενους του ξενώνα. Η παράδοση έγινε με την παρουσία του κ. Αθανάσιου Θεοχάρη, Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, του κ. Χρήστου Λιάπη, Προέδρου του ΚΕΘΕΑ, του κ. Νίκου Φιτσιάλου, Συντονιστή του Streetwork Project της Θετικής Φωνής και του κ. Γιώργου Καλαμίτση, Προέδρου του Προμηθέα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Δρ. Χρίστος Λιάπης, τόνισε με δηλώσεις του «την αξία της συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να έχει νικηφόρο έκβαση η πολυμέτωπη μάχη της απεξάρτησης, ειδικότερα όταν αυτή καλείται να δοθεί στο πεδίο των άστεγων χρηστών, με την απειλή της COVID-19 να παραμένει στον ορίζοντα απαιτώντας την έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων και με τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας να αντιμετωπίζουν παράλληλα και τα ζητήματα της συννοσηρότητας είτε από τη λοίμωξη με HIV, είτε από τις ηπατίτιδες, είτε από άλλες σωματικές παθήσεις που συνοδεύουν τη χρήση, ειδικά στο πιο σκληρό αυτής πρόσωπο, όπως είναι το πρόσωπο της ανέστιας και περιπλανώμενης χρήσης. Στην αντιμετώπιση της τελευταίας στοχεύει ο Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, “ΙΟΝΙΣ”. Είναι ξεχωριστή η χαρά μας όταν βλέπουμε αυτήν τη συνεργασία να εκφράζεται “Έργω κ’ ουκέτι μύθω”, δηλαδή “Με έργα και όχι με λόγια”, όπως έγραψε ο Αισχύλος στον “Προμηθέα Δεσμώτη“ και για αυτό είμαστε εμπράκτως, όλοι μαζί, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Θετική Φωνή και Προμηθέας, στον κοινό μας αγώνα ενάντια στη μάστιγα της χρήσης και της εξάρτησης.»

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης