Ελλάδα

Είχαν κόσμο… περίμεναν περισσότερο, σε Αγιόκαμπο-Βελίκα

Είναι μια χρονιά η φετινή που έρχεται μετά από δύο σεζόν που σημειώθηκε εκρηκτική αύξηση κρατήσεων. Φέτος όμως το η σεζόν μάλλον κινήθηκε πτωτικά τόσο σε κρατήσεις δωματίων όσο και στην εστίαση η μείωση ίσως ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Φέτος οι επαγγελματίες στα παράλια του δήμου Αγιάς και του δήμου Τεμπών υποστηρίζουν ότι υπήρξε μια πτώση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 15%. Την ίδια ώρα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στα καταλύματα υπάρχει πληρότητα της τάξης σχεδόν του 100%, αλλά αυτή η κατάσταση δεν δείχνει ικανή να ανατρέψει την συνολική πτωτική εικόνα.

Τι έφερε την πτώση

Κοιτώντας την κατάσταση οι επαγγελματίες προσπαθούν να την ερμηνεύσουν. Στην πτώση σύμφωνα με τους ίδιους συντέλεσε το άνοιγμα των τουριστικών αγορών της Αιγύπτου και της Τουρκία. Η τελευταία μετά τα δύο δύσκολα χρόνια φαίνεται να ανακάμπτει τουριστικά προσφέροντας δελεαστικά πακέτα.

Από την άλλη η μεταβλητότητα και τα τερτίπια του καιρού ήταν η αιτία ώστε να κινηθεί χαλαρά -κυρίως τον Ιούλιο- και ο εγχώριος θεσσαλικός τουρισμός με τους επισκέπτες να βρίσκονται για μπάνιο στα παράλια λιγότερες φορές από το αναμενόμενο.

Από την άλλη η τουριστική ενίσχυση του ανταγωνισμού από άλλες χώρες ξαναβάζει στο τραπέζι την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών για τους τουρίστες ώστε η περιοχή να μπορέσει να κερδισει μερίδια  τουριστών με… μεγάλο πορτοφόλι από την ευρωπαϊκή αγορά.

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης