Ελλάδα

Ελληνική, παγκόσμια, καινοτομία κατά του κορωνοϊού

Σε μία παγκόσμια καινοτομία οδήγησε η συνεργασία των ελληνικών εταιρειών MartUp και Advanced Biochemicals, συμβάλλοντας ενεργά στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, Sars Cov-2 και της COVID-19.

Βασιζόμενες πάνω στο διοξείδιο του τιτανίου (σ.σ. TiO2) που παράγει τεχνοβλαστός του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε) στην Κρήτη και το οποίο προέρχεται από αναγνωρισμένη ευρεσιτεχνία στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Κίνα και αλλού, οι MartUp και  Advanced Biochemicals ανέπτυξαν νέα φωτοκαταλυτικά φίλτρα κλιματισμού, τα οποία καταστρέφουν αποτελεσματικά, μέσω έκλυσης ριζών υδροξυλίου, και τον ιό Sars Cov-2, χωρίς τη βλαπτική χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας (σ.σ. ακτίνες UV), καθώς αξιοποιούν μόνο το ορατό φως.

Εν αντιθέσει με τις συμβατικές τεχνολογίες φίλτρων που απορροφούν τα σωματίδια, η φωτοκατάλυση συνεχίζει να αποδομεί τοξικά αέρια, ιούς, βακτηρίδια και μικρόβια, με την έκλυση του απολυμασμένου αέρα, σε κάθε άκρη του κυβισμού του κτηρίου και δίχως να αφήνει επιβλαβή υπολείμματα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές, επιβεβαιώνουν ότι το 99,9% του ιού  Sars Cov-2, E. coli, εντερόκοκκων, klebsiella και άλλων παθογόνων, είτε καταστρέφονται, είτε καθίστανται αβλαβείς, μέσω της οξείδωσης από τις ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου.

Η έκλυση των ριζών υδροξυλίου επιτυγχάνεται με φωτοκαταλυτικό φίλτρο το οποίο προστίθεται στην υπάρχουσα εγκατάσταση κλιματισμού, ή αερισμού σε οποιοδήποτε κτήριο, μαζί με την εγκατάσταση  λαμπτήρων, με αποτέλεσμα η υπολειμματική δράση να παρέχει απολύμανση ολόκληρο το 24ωρο.

Η νέα καινοτόμος εφαρμογή απευθύνεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι βιομηχανίες και πάσης φύσεως δημόσιο, ή ιδιωτικό κτήριο. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, η εξελιγμένη μέθοδος φωτοκατάλυσης  θα μειώσει δραστικά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκαλούν κάθε χρόνο τον θάνατο, περίπου, 3.500 ασθενών στην Ελλάδα και, περίπου, 33.000 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 4,1 εκατομμύρια ασθενείς προσβάλλονται ετησίως από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ε.Ε.

Η καταλυτική δράση του διοξειδίου του τιτανίου

Ο φωτοκαταλύτης διοξειδίου του τιτανίου εκ μετατροπής, έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός από οποιονδήποτε άλλον αντιβακτηριακό και αντιικό παράγοντα, επειδή η φωτοκαταλυτική αντίδραση λειτουργεί ακόμη και όταν υπάρχουν κύτταρα που καλύπτουν την επιφάνεια και ενώ τα βακτήρια αναπαράγονται ενεργά. Έτσι, διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα αέρα, με ιδιότητες συνεχούς απολύμανσης.

Η «ταυτότητα» της MartUp

Η MartUp δραστηριοποιείται στην εφαρμογή, εισαγωγή, διανομή, τεχνική υποστήριξη και συντήρηση ιατρικών εξοπλισμών και αναλωσίμων, με εξειδίκευση στα υψηλής ποιότητας προϊόντα ατομικής υγειονομικής προστασίας.

Για αγορές των νέων προϊόντων, επικοινωνήστε με τον Χρήστο Κακαγιάννη, γενικό διευθυντή της MartUp: τηλ: 6981222733, e-mail: info@martup.gr.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης