Ελλάδα

Εντυπωσιακή είσοδος με Χαλκίτικα στο λιμάνι της Χάλκης. Λιτανεία του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου (video)

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν για άλλη μια φορά στην ακριτική Χάλκη και έπειτα από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμών.

 

Η Χάλκη τιμά τον Αϊ Γιάννη τον Πρόδρομο με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.  Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Κυριάρχου Μητροπολίτου Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελορίζου Χρυσοστόμου, συγχοροστατούτος του Χαλκίτη στην καταγωγή Μητροπολίτου Νουβίας Σάββα, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Αλάργα που είναι και τό σημαντικότερο λατρευτικό κέντρο τῆς Χάλκης.

Τη Δευτέρα, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου λιμένος Χάλκης,  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σάββα. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στο κεντρικό λιμάνι.

Νωρίτερα και όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr υπήρξε εντυπωσιακή είσοδος στο λιμάνι του πλοιαρίου “Fedon” το οποίο μετέφερε την μπάντα που παιάνιζε Χαλκίτικους σκοπούς. Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο και εικόνες:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης