Site icon TrikalaVoice

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη-Άρπαξαν 460.000 €

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – τακτικής διαδικασίας σε βάρος (3) ατόμων για απάτες με το πρόσχημα παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

Η προσέγγιση των θυμάτων λάμβανε χώρα με τη χρήση απατηλών μεθόδων επιθετικής διάθεσης χρηματοπιστωτικών μέσων (marketing), τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω του διαδικτύου .

Εξιχνιάστηκαν (11) υποθέσεις με το παράνομο περιουσιακό όφελος, από την μέχρι σήμερα έρευνα, να ανέρχεται σε (460.000) ευρώ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Ακολούθησε εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της εμπλοκής των κατηγορουμένων στην εγκληματική δραστηριότητα και τον εντοπισμό των χώρων – γραφείων που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους .

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi):

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εταιρία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, 2 σκληροί δίσκοι, φορητή μονάδα αποθήκευσης, καθώς και πλήθος εγγράφων και παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση.

Επιπλέον, από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), που συνέδραμε την έρευνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (52.500) ευρώ.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενημερώνει τους πολίτες – ενδιαφερόμενους επενδυτές και προτείνει τα ακόλουθα:

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Exit mobile version