Ελλάδα

Η θάλασσα στη Βελίκα «άλλαξε» χρώμα! (φωτ.)

Συνήθως το χρώμα που κυριαρχεί στη θάλασσα είναι το γαλάζιο. Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει και το γαλαζοπράσινο. Κάτω όμως από συγκεκριμένες συνθήκες η θάλασσα στη ΠΕ Λάρισας γίνεται καφέ… Μ’ αυτό το χρώμα ντύθηκε χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, μεγάλο μέρος της θάλασσας σε Σωτηρίτσα και Βελίκα. Αυτό συνέβη διότι έβρεξε με μεγάλη ένταση για λίγα λεπτά της ώρας και τα ρέματα φούσκωσαν ξαφνικά. Όλος αυτός ο όγκος του νερού, μετακίνησε το χώμα όπως και φερτά υλικά στη θάλασσα και σε συνδυασμό με τα κύματα ανακατεύτηκαν και από μπλε η θάλασσα έγινε καφέ.

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής (τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων) είναι κι αυτό διότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή η κεντρική οδική αρτηρία, δηλαδή η παραλιακή οδός, κλείνει διότι το νερό έχει μεγάλη ορμή και όγκο. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι επικίνδυνο ακόμα και για μεγάλα οχήματα που θέλουν να περάσουν από τα σημεία. Φυσικά είναι απαγορευτικό για τους πεζούς.

Τους χειμερινούς μήνες όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα με συχνές και μεγάλες βροχοπτώσεις οι παραλιακοί οικισμοί υποφέρουν. Αυτό το διάστημα εξελίσσονται έργα στο ρέμα Πουρί και όλοι αναμένουν την παράδοση της νέας γέφυρας που θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή όταν σημειώνονται κακοκαιρίες.

Κυρίαρχο χρώμα ήταν το καφέ για αρκετές ώρες
Αρκετό νερό κατέβηκε από τα ρέματα στη θάλασσα
Όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας
Μπόλικο χώμα από το βουνό
Όλο αυτό καταλήγει στη θάλασσα
Χρειάστηκε αρκετές ώρες για να καθαρίσει το νερό
Το ρέμα στο κτίριο των Ηλεκτρολόγων
Εντυπωσιακό το γεγονός πως σε κάποια σημεία το νερό είχε δύο χρώματα. Γαλάζιο και καφέlarissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης