Ελλάδα

Θρήνος στα Τζουμέρκα για το θάνατο του 21χρονου Ερμή Θεοχαρόπουλου

Ένα βαρύ πέπλο θλίψης έχει σκεπάσει την Ήπειρο και ειδικότερα τα Τζουμέρκα από το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Καταρράκτης και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα.

 

Η είδηση του θανάτου του 21χρονου αθλητή Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου, συντάραξε την τοπική κοινωνία και όλους εκείνους που είχαν γνωρίσει από κοντά τον νεαρό που παθιαζόταν με όλες τις μορφές των ορεινών σπορ.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν μεγάλωσε μέσα σ’ αυτά, καθώς ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος ήταν για πολλά χρόνια πρωταθλητής στο ορειβατικό σκι και είχε μεγάλη εμπειρία από ορειβατικές αποστολές, ενώ η μητέρα του, Μαρίνα Αναστασίου ήταν πρωταθλήτρια αναρρίχησης και συμμετείχε σε δεκάδες αγώνες ορειβατικού σκι και ορεινής ποδηλασίας.

«Πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα» έλεγε ο ίδιος όταν κάποιος τον ρωτούσε πώς ασχολήθηκε με τα ορεινά σπορ.

Μια ακόμα φορά στο βουνό
Ο προγραμματισμός για την Κυριακή δεν είχε κάτι ξεχωριστό για τον Ερμή και τον πατέρα του και προπονητή του. Μια ακόμα προπόνηση, προκειμένου ο νεαρός αθλητής να συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους του και να θέτει νέους -πιο υψηλούς- όπως έκανε συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Η προπόνηση στο ορειβατικό σκι αυτή τη φορά θα γινόταν στην κοινότητα του Καταρράκτη, ένα χωριό περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της οικογένειας, την Άγναντα, όπου διατηρούν ένα πολυχώρο άθλησης και αναψυχής.

Γύρω στις 13:30 ο Ερμής βρέθηκε στο κενό από ύψος 300 περίπου μέτρων και αμέσως σήμανε συναγερμός. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ξεκίνησαν να τον αναζητούν, με επικεφαλής τον πατέρα του, ο οποίος «δέθηκε» και κατέβηκε με σχοινιά στη δύσβατη χαράδρα για να τον εντοπίσει, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι Αρχές για να σπεύσει ελικόπτερο προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο εντοπισμός
Το παιχνίδι της μοίρας ήταν τραγικό, καθώς αυτός που βρήκε βαριά χτυπημένο τον 21χρονο Ερμή ήταν ο πατέρας του.

Ο νεαρός αναρριχητής ήταν ζωντανός, όμως με βαριά τραύματα, με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο να είναι επιβεβλημένη.

Οι πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ, αλλά και από τα γύρω κλιμάκια δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Τη λύση έδωσε ένα ελικόπτερο S70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία Ερμή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Εκεί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονταν σε επιφυλακή για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο νεαρό. Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και τα μέσα που είχαν, όμως ο Ερμής Θεοχαρόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη, αυτή της ζωής και «έφυγε» λίγες ώρες αργότερα.

Τα όνειρα και η προσπάθεια
Η είδηση του θανάτου του 21χρονου Ερμή «πάγωσε» όλη την Ελλάδα και συγκλόνισε ιδιαίτερα όσους είχαν βρεθεί δίπλα του σε κάποια αποστολή ή είχαν συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα, αλλά και όσους τον είχαν γνωρίσει έστω για λίγα λεπτά στον πολυχώρο που διατηρεί η οικογένειά του στην Άγναντα.

Εκεί, ο Ερμής ήταν ο άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες να έρθουν πιο κοντά στην αναρρίχηση και στα ορεινά σπορ, πάντα με χαμόγελο και υπομονή. Στον πολυχώρο αυτόν, μπορούσε κανείς να δει τον Ερμή να ακούει τις εντολές του προπονητή – πατέρα του, ο οποίος πίεζε τον νεαρό αθλητή του να γίνει όλο και καλύτερος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης