Ελλάδα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας : Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας στον Ογκολογικό Ασθενή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στις 13 και 14 Μαΐου, το Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία με θέμα: «Η Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας στον Ογκολογικό Ασθενή», στο οποίο το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετείχε ως χορηγός και επιστημονικός συνεργάτης.

 

Ειδικότερα, το Σάββατο 14 Μαΐου, σε παράλληλη σύνδεση που πραγματοποιήθηκε με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας,  οι συνεργάτες ιατροί παρουσίασαν  τις επιστημονικές τους ομιλίες που αφορούσαν τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος της σεξουαλικής δυσλειτουργίας των ογκολογικών ασθενών και  επισημάνθηκαν  οι θεραπευτικοί χειρισμοί βελτίωσης της ποιότητας ζωής μετά από κάθε αγωγή.

Στη διημερίδα, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά θέματα για τις Χειρουργικές τεχνικές για την Προστασία της Νεύρωσης της Πυέλου, τη Διατήρηση Σεξουαλικής Υγείας σε Ασθενείς με Καρκίνο Μαστού, καθώς και  Τεχνικές Αποκατάστασης Σεξουαλικής λειτουργίας, από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετείχαν με ομιλίες και προεδρίες σε στρογγυλά τραπέζια οι παρακάτω ιατροί:

Βαλασούλης Γεώργιος Γυναικολόγος Μαιευτήρας, συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Καλόγηρος Γεώργιος, Γυναικολόγος Μαιευτήρας, συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Καναβός Ευάγγελος, Χειρουργός, Διευθυντής Ά Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Κύργιας Γεώργιος Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Παπαγεωργίου Γεώργιος, Γυναικολόγος Μαιευτήρας, συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Παπαδημητρίου Γεώργιος, Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Πουλτσίδη Αντιγόνη, Χειρουργός, Επικ. Καθηγήτρια Χειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σιμοπούλου Φωτεινή, Ακτινοθεραπεύτρια Ογκολόγος, συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

 

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο κ. Θεόδωρος Ταλάρης, Δ/νων Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τον Γυναικολόγο κ. Εμμανουήλ Τερζάκη και τη συνεργάτιδά του κ. Χριστίνα Γουδέλη, τόνισε « Η προαγωγή της σεξουαλικότητας στον ογκολογικό ασθενή είναι πάντοτε ένα θέμα επίκαιρο. Όσο όμως είναι επίκαιρο, άλλο τόσο παραμένει ταμπού. Είναι χρέος μας, λοιπόν, εμείς, ως επιστήμονες και φορείς που προάγουν την υγεία, να το προβάλουμε. Να ενημερώσουμε σωστά και με επιστημονική βάση τους χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς μας, ώστε να ζουν μια ολοκληρωμένη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή. Να διαδώσουμε το μήνυμα, πως οι ασθενείς, καθώς και οι επιζήσαντες  από καρκίνο έχουν το δικαίωμα στη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Από ένα τέτοιο θέμα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας δε θα μπορούσε να απέχει. Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας υπάρχει η τεχνολογία αιχμής για τις εγκυρότερες διαγνώσεις, γίνονται οι πιο εξελιγμένες θεραπείες καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις, με στόχο την πρόγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Και το σημαντικότερο όλων, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι στελεχωμένο με ιατρούς καταρτισμένους, με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον ογκολογικό ασθενή.»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης