Ελλάδα

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας, στην υπηρεσία των ασθενών!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η δεύτερη επέμβαση αναθεώρησης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 σε 70χρονη ασθενή από την Κύπρο, από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική – Ρομποτικής Χειρουργικής του Μυοσκελετικού Συστήματος, με Διευθυντές τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user).

 

Η ασθενής, η οποία ζει μόνιμα στη Κύπρο, είχε υποβληθεί σε αρθροπλαστική γόνατος πριν από 1 χρόνο, λόγω όμως πρώιμης χαλάρωσης των υλικών και αστάθειας της άρθρωσης, αδυνατούσε να περπατήσει χωρίς πόνο.

 

Έγινε αφαίρεση της προηγούμενης αρθροπλαστικής,  αντικατάσταση της με νέα υλικά και πλήρης εξισορρόπηση των μαλακών μορίων της άρθρωσης. Η ασθενής κινητοποιήθηκε πλήρως σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το χειρουργείο, βαδίζοντας με πλήρη φόρτιση του σκέλους και με ελάχιστο πόνο. Επιπλέον, η ασθενής ήταν ικανή να πραγματοποιήσει και ανεβοκατέβασμα σκάλας από την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα.

 

Με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 μπορούν να διενεργηθούν ακόμα και οι πιο απαιτητικές επεμβάσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών μας, καθιστώντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ως κέντρο αναφοράς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης