Ελλάδα

Ισχυροί σεισμοί (6,4 Ρίχτερ) στη Ζάκυνθο τη νύχτα. Αισθητοί και στα Τρίκαλα

Ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς των τελευταίων δεκαετιών σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ιόνιο. Συγκεκριμένα σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ελληνικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Στα 6,7 Ρίχτερ δίνει το μέγεθος του σεισμού το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτου, αλλά και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκτεταμένες υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί κατοίκων. Έσπασαν τζάμια στις προθήκες καταστημάτων αλλά και παράθυρα κατοικιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ιστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος της τάξης των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τον μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε ένας μετασεισμός της τάξης των 5,4.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης