Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ – Ζημιές στη Βρίσα και στο Πλωμάρι

Στο χωριό Βρίσα εντοπίζονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία περί εγκλωβισμένου στα ερείπια ατόμου. Επί τόπου σπεύδει κλιμάκιο πυροσβεστών – διασωστών από τη Μυτιλήνη και μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών.

Αρκετες ζημιές έχουν αναφερθεί και στο Πλωμάρι. Όπως αναφέρει ο Μανόλης Αρμενάκας, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πλωμαρίου, στο χωριό κατέρρευσαν δύο ερειπωμένα σπίτια και παρουσιάζονται ελαφρύτερες ζημιές σε αρκετά κτίρια. Και οι δύο οδικές προσβάσεις του χωριού έκλεισαν: στο δρόμο προς Μυτιλήνη, στην περιοχή Αγίου Ισίδωρου σημειώθηκε κατολίσθηση και αυτή τη στιγμή συνεργείο του δήμου εργάζεται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σοβαρότερα τα προβλήματα στον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου- Μελίδας, στον οποίο έχουν πέσει βράχοι, των οποίων η απομάκρυνση θα είναι δυσκολότερη.

Στο νησί μεταβαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ.

kathimerini.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης