Ελλάδα Ροή

Καίγεται η Άνδρος

Οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών στην Άνδρο, οι οποίοι δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Ρέματα.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση και δεύτερου οικισμού, ενώ με εντολή του υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για να διερευνήσει τα αίτιά της.

Οι εκκενωθέντες οικισμοί είναι οι «Ρέματα» και «Ατένι», ενώ σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση.

Οπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης