Ελλάδα

Καρδίτσα: Συνολικά 3 κατοικίες σε καραντίνα

Σε προληπτική καραντίνα από την πρώτη στιγμή που αφίχθη από την Αθήνα (10/4) τέθηκε ο 48χρονος αλλοδαπός που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό στην Καρδίτσα.

Μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα και τα υπόλοιπα 7 άτομα που ζουν μαζί του στο σπίτι στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ.

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη της ΑΝ.ΚΑ κ. Χρυσαυγή Σέγκη σε επικοινωνία που είχε μαζί της το KarditsaLive.Net για το θέμα που προέκυψε. Μάλιστα σημείωσε πως είναι πάγια τακτική από την στιγμή που ελήφθησαν τα μέτρα, όσα άτομα του προγράμματος έρχονται από άλλες περιοχές να μένουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Όπως και ότι ο ασθενής βρισκόταν στην Αθήνα τρεις εβδομάδες πριν την επιστροφή του στην Καρδίτσα.

Η κ. Σέγκη μας ενημέρωσε πως πέραν της συγκεκριμένης κατοικίας βρίσκονται άλλες δύο του προγράμματος σε καραντίνα, καθώς μέλη του πρώτου σπιτιού επισκέφθηκαν άτομα που διαμένουν σε άλλα δυο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η δομή για τους πρόσφυγες που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό αλλά για το κοινό είναι κλειστή.

Πηγή: karditsalive.net

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης