Ελλάδα

Καρδούλας: Η θνησιμότητα που αποδίδεται στον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Τη 12η καλύτερη επίδοση η Ελλάδα

Έντονο πεδίο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων και αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας που οφείλεται στη νόσο του κορωνοϊού, συγκριτικά με τους θανάτους που οφείλονται σε όλα τις αιτίες στην Ευρώπη.

 

Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, οι ευρωπαϊκές χώρες που παρουσίασαν ποσοστά θανάτων λόγω κορωνοϊού συγκριτικά με τους θανάτους όλων των αιτιών μεγαλύτερα από 10% ήταν 7, ποσοστά από 5% έως 10% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 2% έως 5% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 1% έως 2% παρουσίασαν 8 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ ποσοστά κάτω από 1% παρουσίασαν 5 χώρες με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση. Η Ελλάδα έχει τη 12η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, αφού από 21 Φεβρουαρίου έως 19 Νοεμβρίου οι θάνατοι από όλες τις αιτίες που καταγράφηκαν στην Ελλάδα ήταν 88.278 και μόνο οι 1.347 από αυτούς είναι από κορωνοϊό.

Η αποτυχία της Σουηδίας

 

Το μοντέλο της Σουηδίας, η σημαία των συνωμοσιολόγων, μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού η Σουηδία κατατάσσεται στην 34η χειρότερη θέση μεταξύ 44 ευρωπαϊκών χωρών, με ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόνο του κορωνοϊού 8,5%, με το μέσο όρο της Ευρώπης να είναι 5,3%. Πριν μία εβδομάδα ακόμη και η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Σουηδίας παραδέχθηκε την αποτυχία των προβλέψεων του μοντέλου τους, ενώ κριτική κατά της στρατηγικής της χώρας τους τάσσονται Σουηδοί ιολόγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι η στρατηγική της Σουηδίας έχει αποδειχθεί δραματική αποτυχία.

 

Τα δεδομένα στην Ευρώπη από 21 Φεβρουαρίου

 

Στην παρούσα μελέτη γίνεται μία προσπάθεια να εκτιμηθεί η θνησιμότητα που οφείλεται στον κορωνοϊό συγκριτικά με τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες θανάτων, από τις 21 Φεβρουαρίου όπου παρατηρήθηκε ο πρώτος θάνατος κορωνοϊού στην Ευρώπη, έως τις 19 Νοεμβρίου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με βάση τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Θνησιμότητας (Euro-MOMO) και των παγκόσμιων εφαρμογών Countrymeters και Wordmeter.

 

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται το σύνολο των θανάτων από όλες τις αιτίες και το σύνολο των θανάτων λόγω του κορωνοϊού από 21 Φεβρουαρίου έως και 19 Νοεμβρίου και το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται στη νόσο του κορωνοϊού συγκριτικά με όλες τις αιτίες θανάτων στις 44 ευρωπαϊκές χώρες.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης