Ελλάδα

Κορωνοϊός : Προβλέψεις Ελλήνων γιατρών για τις επόμενες μέρες

Την εκτίμησή τους για το πότε κι αν θα υπάρξει έξαρση του ιού κάνουν τις τελευταίες μέρες Έλληνες καθηγητές και γιατροί.

Άλλωστε χτες ο επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας εξήγησε πως μπορεί να υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης τις επόμενες μέρες.

«Η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Πρέπει όμως να υπάρχει επαγρύπνηση. Εστίες αναζωπύρωσης μπορεί να υπάρχουν παντού μετά την άρση των μέτρων, όταν δεν έχει νοσήσει μεγάλος αριθμός του πληθυσμού», δήλωσε χτες ο καθηγητής στους δημοσιογράφους.

Πάντως οι περισσότεροι επιστήμονες επισημαίνουν πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τον ιό, ενώ δεν αποκλείεται και ο καιρός να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Σε 15 ημέρες τα ασφαλή συμπεράσματα».
Στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση μίλησε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για την έξαρση της πανδημίας και τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας. Πότε θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του ιού.

Ν. Σύψας: Τις επόμενες ημέρες η επιδημία θα «δείξει τα δόντια της».
Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, για την έξαρση της πανδημίας η οποία τις επόμενες μέρες «θα δείξει τα δόντια της» και το πώς θα επηρεάσει ο καιρός την εξάπλωση του ιού.

X. Γώγος: «Σημαντική η επικοινωνία με τον γιατρό».
Με αφορμή τα όσα είπε στην χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, για την απώλεια της ζωής της 40χρονης από την Καστοριά, ο Χαράλαμπος Γώγος επιβεβαίωσε ότι είναι αναγκαίο όποιος έχει υποκείμενο νόσημα και μένει στο σπίτι λόγω ελαφρών συμπτωμάτων, θα πρέπει να παρακολουθείται από τον γιατρό του.

in.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης