Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τρία θετικά κρούσματα στην Ελλάδα

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσεί από τον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Επίσης εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα σε γυναίκα η οποία είχε επίσης ταξιδέψει σε πληγείσα περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Περισσότερα στοιχεία για την ηλικία ή το χρόνο του ταξιδιού της συγκεκριμένης γυναίκας δεν έγιναν γνωστά. Θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών και της συγκεκριμένης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη – φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες – θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ.. Τσιόδρα δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού καθώς δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα , ενώ την Τρίτη είχε πάει εκδρομή. Όμως θα γίνουν έλεγχοι σε κάποια παιδιά.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημοσίων εκδηλώσεων που αφορούν στο Καρναβάλι.

Πηγή: news247.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης