Ελλάδα

Κώστας Σκρέκας από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας: Βασική πολιτική προτεραιότητα η αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, περιοχές της Εύβοιας επισκέφθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με κατοίκους, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών και των ρητινοκαλλιεργητών. Μάλιστα διαβεβαίωσε για το σχεδιασμό πως «παραπέμπει σε γρήγορες δράσεις για την αναγέννηση και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

 

Στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών και των ρητινοκαλλιεργητών, ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι άμεσα θα προχωρήσει από τα δασαρχεία η ανάθεση για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και εργασιών προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών και χειμαρρικών φαινομένων.

 

Ακόμη, συζητήθηκε η δυνατότητα οικονομικών παροχών στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής με σκοπό την επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού τους. Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως θα δοθεί επιπρόσθετη οικονομική στήριξη ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στους ρητινοκαλλιεργητές, πέραν της τακτικής των 2,3 εκατ. ευρώ.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ευχαρίστησε, για ακόμη μία φορά, τα συνεργεία και τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ για την «τεράστια και αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή και έχουν καταφέρει να επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος στις πληγείσες περιοχές (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%)».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης