Ελλάδα

Κώστας Σκρέκας: «Στη μάχη για την κλιματική κρίση είμαστε όλοι μαζί» – Παρουσίαση της πρωτοβουλίας Varibopi-Reset

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Δημήτρη Γιαννακόπουλο, και τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδωνα Κίντζιο.

 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το έργο και η μελέτη για την αποκατάσταση και την επαναφορά της φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης σε περιβαλλοντικά βιώσιμη και υγιή κατάσταση. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με 97 εταιρείες και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με πρώτο σημαντικό βήμα την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης για το συνολικό σχέδιο της ορθής και βιώσιμης ανάπλασης ενός από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής.

Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, πανεπιστήμια, εθελοντικές οργανώσεις και βεβαίως τις τοπικές κοινωνίες. Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε και στηρίζουμε φυσικά ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως το Varibopi-Reset του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη
μεγάλη προσπάθειά μας να παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης