Ελλάδα

Λάρισα: Δύο μήνες περιμένουν τον ΕΟΔΥ να εγκρίνει μηχάνημα που «διαβάζει» τις μεταλλάξεις του ιού!

Είμαστε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και φαίνεται πως η γραφειοκρατία δεν καταλαβαίνει ούτε από τον κορωνοϊό συνεχίζοντας στους γνωστούς, αργούς ρυθμούς της. Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις μεταλλάξεις του ιού και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές, Ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress, καθυστερεί εδώ και δύο μήνες την έγκριση του μηχανήματος που «διαβάζει» όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και προορίζεται για το Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ομάδα του καθηγητή του κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου,  η οποία έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει σημαντική δουλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η δουλειά αυτή πρέπει να πάρει πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης  κ. Κώστας Αγοραστός στις 27 Νοεμβρίου του 2020 ενέκρινε κονδύλι ύψους 382.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για το τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε αυτή την έγκριση περιλαμβάνεται και ο ειδικός αναλυτής που «διαβάζει» όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, μεταξύ αυτών και τα στελέχη που έχουν εντοπιστεί και στην χώρα μας και προέρχονται από τη Βρετανία και την Αφρική.

Όμως έχουν περάσει ήδη πάνω από δύο μήνες και ακόμη ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει την σχετική έγκριση που απαιτείται, κάτι που με τις παρούσες συνθήκες έπρεπε να γίνει σε χρόνο- εξπρές.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο αυτή η κατάσταση δυσκολεύει την δουλειά της εξειδικευμένης ομάδας του τμήματος Επιδημιολογίας, μόλις την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν δύο ύποπτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη Λάρισα, τα οποία υποχρεωτικά στάλθηκαν για εξέταση στην Αθήνα με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό χρόνος αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Φαίνεται πως γραφειοκρατία είναι ένας ιός που δεν εξαλείφεται σε αυτή τη χώρα όσα χρόνια κι αν περάσουν και βέβαια δεν καταλαβαίνει από πανδημίες…

larissapress.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης