Ελλάδα

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και στη δεύτερη πτήση της Emirates

Δίχως να προκύψει κάτι ύποπτο, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο έλεγχος στην πτήση ΕΚ209 της Emirates, η οποία -ενώ κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη- επέστρεψε την Αθήνα, έπειτα από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών πως ενδέχεται να έχει επιβιβαστεί σε αυτήν άτομο αραβικής καταγωγής ύποπτο για τρομοκρατία.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τις αμερικανικές αρχές, «ύποπτο» άτομο πιθανόν να είχε επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Αφού ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές, το αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ντουμπάι, καθηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης πριν απογειωθεί και στη συνέχεια, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε ελέγχους, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι.

Σε ό,τι αφορά την πτήση ΕΚ209, η οποία κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Αθήνα λίγο πριν τις 22:00, συνοδεία δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Ο συναγερμός έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καθώς δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

kathimerini.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης