Ελλάδα

Μέσω «πράσινου ταμείου» η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέσω χρηματοδότησης από το «πράσινο ταμείο» θα επιχειρήσει ο Δήμος Καρδίτσαςνα γίνει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης που σήμερα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατόν κατάσταση.
Το μεγαλύτερο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι τα πολλά σπασμένα πλακάκια, απομεινάρι κυρίως της περσινής κακοκαιρίας και η αδυναμία εξεύρεσης ίδιων καθώς δεν υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην παγκόσμια αγορά, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.

Την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει μία πρόσκληση από το «πράσινο ταμείο» την οποία ο Δήμος θέλει να εκμεταλλευθεί και γι αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του χώρου. Μάλιστα η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της πρότασης είναι η 15η Δεκεμβρίου. Από πλευράς Δήμου θεωρούν ότι θα είναι έτοιμοι περίπου στις 20 Νοεμβρίου, έχοντας πάρει την έγκριση τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από την Περιφέρεια.

Το ποσό που μπορεί να διατεθεί μέσω του ταμείου είναι 370.000 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός της μελέτης για το έργο θα είναι 700.000 με 800.000 ευρώ. Στόχος του Δήμου είναι με την έκπτωση που θα δοθεί στην σχετική διαδικασία να πλησιάσει το ποσό σε αυτό που θα δοθεί από το ταμείο και αν χρειασθεί επιπλέον θα αναλάβει το κόστος ο Δήμος.

Δείτε βίντεο με δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας στο KarditsaLive.Net:

KarditsaLive.Net

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης